Excursie de studiu pentru elevii școlilor profesionale

Consiliul Județean Harghita și Asociația Pentru Județul Harghita au creat programul de sprijinire a elevilor care frecventează cursurile școlilor profesionale, în anul de învățământ 2014-2015. Programul de acordare a burselor se adresează elevilor din clasele X-XI, care trăiesc în județul Harghita, au obținut rezultate de învățământ excepționale și se află într-o situație socială dificilă.

Proiectul a cuprins pregătirea acestora în cadrul fermelor-școli sau firmelor, unde elevii au putut să își îmbunătățească pregătirea profesională. Excursiile de studiu au fost oferite de către asociație acelor elevi care au câștigat concursul de proiecte.

Excursia de studiu a avut loc în data de 12 mai 2015, iar în cursul acesteia elevii au vizitat pensiunea Csillagösvény din Căpâlnița, apoi pensiunea Lobogó de la Homorod unde conducătorul unității Benedek Lukács a făcut o scurtă prezentare a locației. A urmat ferma-școală Csicser de la Odorhieu-Secuiesc unde elevii au putut să se informeze despre diferitele specii de animale și modul de îngrijire a acestora. A doua zi a avut loc vizita la mina de sare din localitatea Praid, iar președintele Asociației turistice Sóvidék-Hegyalja, Moldován László a ținut o scurtă prezentare despre activitățile asociației și dezvoltările care au loc în domeniul turismului.

 

 

 

 

 

Miercurea-Ciuc, 26 mai 2015

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük