Acordarea bursei sociale de studii pentru studenți defavorizați de la facultatea din Miercurea-Ciuc a Universității Sapientia

La inițiativa Consiliului Județean Harghita, Asociația pentru județul Harghita demarează o colectă pentru înființarea unui fond de bursă socială printr-o campanie sms cu tarif ridicat.

Scopul bursei: să beneficieze de această bursă acei studenți care în semestrul precedent au avut rezultate de studiu bune, în pofida situației sociale precare în care se află.

Finanțatorii bursei: Consiliul Județean Harghita, Asociația pentru Județul Harghita și participanții campaniei sms.

Grup țintă: acei studenți ai celor două facultăți din Miercurea-Ciuc al Universității Sapientia care au avut rezultate de studiu bune, în pofida situației lor sociale.

Numărul bursierilor: nedeterminat, se va stabili în funcție de suma ce va fi strânsă prin campania sms pentru a completa aportul propriu de 3.000 de lei oferit de Consiliul Județean Harghita, Asociația pentru Județul Harghita și în funcție de decizia comisiei de alocare a bursei.

 

Durata finanțării: un semestru de studiu­

 

Valoarea finanțării: 300 de lei/pers.; finanțare pentru o singură ocazie.

 

Criterii de eligibilitate:

– raport de drept studențesc valabil pe anul de studiu 2011-2012;

– situație socială (acel student care corespunde condițiilor de acordare a bursei conform criteriilor stabilite de universitate);

– rezultate de studiu (media de studiu pentru semestrul I al anului de studiu 2011-2012 corespunde/depășește media minimă admisă pentru acordarea bursei în funcție de fiecare profil, stabilită de comisia de alocare a bursei);

– activitate în interesul comunității (participarea ca membru în consiliul studențesc, organizații civile, participarea la organizarea diferitelor evenimente, redactarea publicației universității etc.)

Plan media

Promovare în presa scrisă: din două în două zile (Csíki hírlap,Hargita népe, Udvarhelyi Hirado, Informatia Harghitei, Új magyar szó).

Radio: de două ori pe zi (Radio Târgu-Mureș, Mix Fm – Gheorgheni, Sztár Rádió – Odorheiu-Secuiesc, Hargita Line – Cristuru-Secuiesc).

Televiziune: de două ori pe zi (Csiki tv, Fény tv Gyergyó,Digital3)

Online: portalul de știri Transindex, contul facebook al Consiliului Județean Harghita, contul facebook al președintelui Consiliului Județean Harghita,  Borboly Csaba, site-ul official al  Consiliului Județean Harghita, pagina web personală al lui Borboly Csaba, site-urile secundare ale site-ului Consiliului Județean Harghita și conturile facebook aferente.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük